Apartments ŠTIZ | Betina, Murter

 

Apartments ŠTIZ | Betina, Murter - Croatia

Izleti

Dok boravite na Kvarneru potrudite se upoznati što više njegovih prirodnih ljepota. Posjetite park prirode Učka bogat prirodnim izvorima vode, klisurama i spiljama i uživajte u pogledu na Istru, kvarnerske otoke, Gorski kotar, pa čak i talijanske Alpe. Posjetite špilju Biseruljku na otoku Krku koja se nalazi duboko ispod površine i sadrži raskošnu dvoranu i galeriju, a njenim dnom protječe i potok . Uputite se na kružne izlete brodom na Kvarneru i upoznajte se s ljepotom otoka ili posjetite i istražite gradove i gradiće i njihovu zanimljivu povijest.

Izdvajamo

Opatija – moderno turističko mjesto i destinacija s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Vodeće je turističko mjesto u Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savjetovanja. Opatija već 160 godina ugošćuje turiste iz cijeloga svijeta, a bujna vegetacija i ugodna klima su glavni razlozi začetka turizma i njegovog naglog razvoja u ovom gradu kojega još i nazivaju „Biser Jadrana“. Njezini parkovi, osvijetljeno obalno šetalište, uređena kupališta, fontane i brojne stoljetne vile razlog su zašto se turisti iz godine u godinu vraćaju. Opatija je i poznato lječilište pa je zbog toga jednako dobro posjećena u zimskim mjesecima. Nekada je bila odmorište mnogim aristokratima o čemu svjedoče vile, ljetnikovci i secesijskih hoteli ukrašeni zelenilom i prekrasnim vrtovima. Upoznajte se s brojnim kulturnim spomenicima Opatije, uživajte u atraktivnim pješčanim i šljunčanim plažama među kojima je najpoznatija plaža Slatina. Ljubitelji sporta će moći uživati u raznolikom sportskom sadržaju.

Rijeka – lučki grad koji je ujedno i središte Primorsko-Goranske županije. Iako je lučki grad, ne znači da u njoj vlada duh teške industrije, sačuvala je svoj primorski šarm, skriven u njenim ulicama. Simbol Rijeke je morčić – nakit koji su nosili pomorci kao zaštitu od nevolja na moru a postao je popularan kad ga je nadvojvotkinja Ana Maria u 19.st. uvela na bečki dvor. Grad je bogat povijesnim znamenitostima koji svjedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Od kulturnih spomenika posjetite palaču Municipija (u prošlosti sjedište gradske uprave), guvernerovu palaču (pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja), sveučilišnu knjižnicu, muzej moderne i suvremene umjetnosti, muzej grada, palaču Komuna (najstarija sačuvana riječka gradska vijećnica), crkvu Sv. Sebastijana (zaštitnik kuge), ostatatke kasnoantičkog kastruma, stara vrata Rimskog luka (reprezentativni portal glavnog ulaza u Pretorij, vojnu komandu iz razdoblja kasne antike), palaču Mondello, gradski toranj (građen nad prvobitnim glavnim primorskim ulazom u riječki Stari grad) i mnoge druge povijesne znamenitosti.

Crikvenica – gradić koji ima tradiciju u turizmu dužu od sto godina. Cijeli grad je zapravo rivijera s nizom urbanističkih gotovo spojenih mjesta. Ime je dobio po crkvi (crikvi) pavlinskog samostana koji je podignuo Nikola Frankopan 1412.g. na ušću Dubračine. Tijekom ljetnih mjeseci događaju se brojna zbivanja i manifestacije, koncerti, modne revije, izložbe, tradicionalne fešte. Zabava počinje u ranim jutarnjim satima na nekoj od mnogih predivnih šljunčanih plaža a nastavlja se u brojnim diskoklubovima. Od sportskih aktivnosti u Crikvenici se možete okušati u biciklizmu, minigolfu, stolnom tenisu, jedrenju, paraglidingu, nogometu, kuglanju, paintballu, ronjenju, planinarenju, jet-ski, skijanju na vodi i brojnim drugim aktivnostima.

Novi Vinodolski – atraktivan turistički grad koji se smjestio južno od Crikvenice ispod blago spuštenih obronaka šumovite kapele. Svoju povijest počeo je bilježiti daleko prije početka n.e. Zahvaljujući zimzelenoj vegetaciji i blagoj mediteranskoj klimi, čistom moru i zraku, Novi Vinodolski postao je 1878. godine, nedugo nakon Opatije, jedno od prvih turističkih mjesta primorskog kraja. Ovaj grad i njegova okolica obiluju vrijednim kulturnim spomenicima drevne prošlosti. Ljubitelji sporta i aktivnog odmora mogu uživati u nogometu, košarci, rukometu, boćanju, kuglanju, planinarenju, tenisu, biciklizmu, padobranstvu i raznim vodenim sportovima kao što su plivanje, jedrenje, ronjenje, surfanje, podvodni ribolov i mnogi drugi. Tijekom ljetnih mjeseci u Novom Vinodolskom se organiziraju razne fešte na kojima se možete zabaviti do ranih jutarnjih sati, jedna od najpoznatijih je ribarska noć- fešta na kojoj se uživa uz živu glazbu u dobroj hrani i domaćem vinu. Razni koncerti i noćni kubovi držat će vas budnima do ranih jutarnjih sati.

 

 

 

 

 

 

__

 

 

 

RESTAURANT VALLIS & APARTMENTS BAKAR

Address: Primorje 128/127, Bakar

Ph: +385 95 8191 027

E-mail: vallis.bakar@gmail.com